top of page

Leirskole vinter

IMG_0655.jpg
Leirskole vinter

Skitur og skilek

Preparerte løyper

Snøhule og førstehjelp

Lek, morro og samhold

Dyrestell

Halvsirkel sol.jpg
Vinter - du vakre hvite, la barna få oppleve deg!

Vintersesongen til Den Norske Fjellskolen strekker seg fra januar til ut april. Målet med leirskoleoppholdet er å gi elevene positive naturopplevelser, økt interesse for naturen og glede ved ferdsel i fjellet. Riktig valg og behandling av fjellutstyr. Vi legger stor vekt på at elevene skal lære seg å velge riktig utstyr og behandle dette på en fornuftig måte. Det undervises blant annet i bekledning, pakking av sekk og smøring av ski.

Pris lenger ned på siden

Skiturer, skilek og glede i snøen
Skiteknikk læres gjennom lek og moro, noe som preger alt som skjer under leirskoleoppholdet på Den Norske Fjellskolen. Det blir lagt opp til mye lek i snøen. Det gis individuell veiledning etter behov. Hele året legger vi opp til turer av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Opplegget blir hele tiden tilpasset elevenes skiferdigheter. Det trengs derfor ingen forkunnskaper. Høvringen har et stabilt klima med fine skiforhold i et godt preparert løypenett. Dersom været likevel skulle bli barskt, trekker vi ned i lunt skogsterreng. 

Kart
For å kunne ferdes i fjellet vinterstid, er det viktig å kjenne bruken av kart. Vi underviser inne og praktiserer ute i terrenget. 

Snøhulegraving
Teoretisk undervisning i fjellvett og skredlære og graving av snøhule/nødbivuakk. 

Kulturhistorie
Området har en rik kulturhistorie og temaet flettes inn på turer og aktiviteter. 

Førstehjelp
Kort innføring i nødvendig førstehjelp. 
 

Dyrestell

Stell og kose med dyrene i stallen vår. 

bottom of page