top of page

Sommeraktiviteter

P8210019 (2).JPG
67742317_2645971388767619_54180443312923
kanopadling.jpg
Zip line.jpg
Vår, sommer og høst sesongen byr på mange aktiviteter ​

Fjellturer

Fjellskolen ligger fint til midt på Høvringen ved foten til Rondane Nasjonalpark. Her er det et flott utgangspunkt for både korte og lengre turer, høye eller lave topper. 

Formokampen (1428 moh) er en flott topp som man kan skue fra tunet på Rondeheim. Turen passer for alle og utsikten er fantastisk. Kulturhistorien er stor i Rondane og på vei opp til Formokampen finner du gamle massefangstanlegg for villrein. På toppen er det også en siktskive.

 

Stiykling

Høvringen egner seg godt for terrengsykling, da er flotte og brede fjellstier og seterveier som gjør sykling gøy - også for de som er nybegynnere. Vi har flotte stisykler til utleie, fra Trek. 

Kanopadling

Kanopadling er en populær og koselig aktivitet. Fjellskolen har flere kanoer, redningsvester og årer tilgjengelig for gjester og grupper. 

Et lite steinkast unna Fjellskolen ligger kanoene ved et passe stort vann som egne seg godt til padling. 

Fjellklatring

Fjellklatring og rappellering er en spenstig og artig aktivitet for store og små. Det stiller krav til både balanse, smidighet og styrke. 

Det ferdig boltede klatrefeltet er satt opp ved fjellet Vardhø som man kan se fra Fjellskolen. Etter en kort tur gjennom den lune skogen er man fremme og klar til å bryne seg i klatreveggen. Dette er noe man kan ta del i som gjest hos oss. 

Taubane

Fjellskolens egen taubane over Høvringsåa er en av de mest populære aktivitetene.

Denne aktiviteten er både morsom, men det kan for mange være mye mestring ved å kaste seg ut over elva. En aktivitet som fører til mye smil og latter. 

Smie

En introduksjon i varmebehandling av jern, dreiing og forming. 

Dyrestell

Hele sommersesongen går de fleste dyrene løse på tunet. Vi har hester, geiter, griser, høner, marsvin, kaniner, hunder og katt som nyter tilværelsen på fjellet. Kos, stell og mat er noe dyrene har behov for hver dag, og som gjest hos oss er dette noe du får ta del i. 

bottom of page